Nytt grafikkort

Idag fick jag det nya grafikkortet till min Dell Inspiron 9400. Blev lite orolig då jag upptäckte att kylaren inte passade, men med lite våld så gick det trots allt ner i datorn, vem sa att våld aldrig löser några problem? Fick även en trevlig överaskning, förväntade mig ett ATI x1400 kort men fick ett Geforce 7900GS. Så det var helt klart väl investerade 1200kr! Ungefär samma prestanda som i det gamla Geforce 7800Go kortet fast 30ºC lägre idle-temp och antagligen betydligt längre  batteritid tackar man inte nej till. Ifall någon annan sitter med en Dell Inspiron 9400 med defekt grafikkort så kan jag tipsa om denna länk. Sen gäller det att ha lite tur med att man får tag i ett grafikkort billigt så att det är värt att byta det.

Installerat om datorn och kört in Windows XP Home som följde med datorn, så har haft att göra hela kvällen.

7 svar på ”Nytt grafikkort

 1. grattis, du hade lite mer tur än mig…
  jag ringde dell idag, dom sa att dom först måste göra en felsökning på telefon (á 320kr) för att FÅ sälja nåt kort till mig, och sen hade dom bara ett kort som dom FICK sälja, ett nvidia som han inte kunde säga beteckningen på som skulle gå på 4000 ink moms o frakt…
  dom hade andra kort, men han FICK bara sälja samma som suttit i datorn från början (el motsv)… jävla tomtar

 2. Pröva ringa igen, jag har inte samma kort som satt från början i min nu. Datorn levererades med ett Nvidia 7800Go 256MB. Det jag köpte var ett Nvidia 7900Go 256MB. Det var dock inte ett nytt kort jag fick, det var ett ”refurbished”. Men det var helt klart bra pris på det.

  Gissar på att om du får prata med någon annan kanske det går bättre. För de krävde ingen telefonfelsökning av mig.

 3. De sa samma sak till mig som till faktor, jag fick också bara köpa ett nytt Geforce Go 7800 för 4000 kr, samma som satt i från början. Att byta till ett annat kort var det inte tal om.
  Behövde du uppge service tag när du pratade med dem? Om inte kanske det är därför de kunde sälja dig alla kort som faktiskt passar i datorn

 4. Minns ärligt talat inte om jag uppgav min servicetag. Tror jag hade rejält med tur som fick köpa kortet till det priset. Hade innan jag ringde räknat med att priset skulle ligga i 4000kr området. Försökte få tag i ett ATI x1400 begagnat över nätet men tänkte att jag ändå skulle ge det ett försök att ringa Dell.

  Tror även det kanske beror lite på vem man får prata med i kundservicen, de som inte är lika kunniga håller sig säkert strikt till vad som står i deras papper men de kunnigare kanske tummar lite på reglerna då de vet att det kommer att fungera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *