Midsommar 2017

Torsdag kväll bar det av från Fotholmsviken till Bergön – Gårdsviken. Middagen blev högrevsburgare följt av bastu och bad i klassiskt midsommartempererat vatten – runt 10°. Natten var riktigt kall, bör nog fundera över att införskaffa mig en varmare sovsäck.

Fredag började vi med brunch bestående av pastasallad med förgrillad kyckling. Sen begav vi oss mot Brändöskär, halvvägs in på resan dit så överlät jag styret av skutan till sambon. Vilket resulterade i att vi flög av vattenskotern i full mundering. Telefon och mössa blev offer för den olyckan. Osäker på vattentemperatur just där men en stund innan så var yt-temp runt 6°C, som tur var så var solen just då framme för en stund så behövde ej frysa överhuvudtaget. Middagen bestod av grillad lax, murikka-stekt potatis, romsås och mjukt tunnbröd. Bjöds även på dubbla efterrätter – tårta och rabarberpaj.

Kvällen avslutades med sedvanlig bastu, denna gång utan något bad i vattnet. Natten i tältet var konstigt nog betydligt varmare denna gång. Betydligt mindre vindskyddad plats vald för tältuppsättningen.

Lördag snabbvisit utan landstigning på både Renskär/Getskär och Huvön för att sen plocka upp Nicklas och Sofie från en segelbåt. Därefter bar det av mot Kenneths stuga där fick vi mysa i lite efterlängtad go-värme samt äta middag – skivor av marinerad fläskfilé, paprika, lök, potatis stekt i murrika.

Allt som allt blev det 10,2mil med vattenskotern enligt GPSen. Kameran fick jobba ovanligt lite blev endast 4st bilder tagna. Och telefonen fick av förklarliga själv inte speciellt många bilder den heller…

1 svar på ”Midsommar 2017

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *