IRC på Android

Satt och fixade alla trasiga länkar till bilder som finns på bloggen och snubblade då över detta gamla inlägg. Med anledning till det så kände jag att det kanske var lämpligt med en uppdatering på hur jag kör IRC på min nuvarande Android telefon.

Precis som tidigare så använder jag mig av en kombination av ZNC och olika klienter. På min iOS enhet (iPad2) kör jag fortfarande Colloquy.

På Android kör jag klienten TapChat tillsammans med en tillhörande servermjukvara som ger en Push Notifications – dvs klienten behöver inte vara igång på telefonen för att folk ska kunna notifiera mig med en highlight eller PM. Servermjukvaran ansluter i sin tur mot min ZNC bouncer därav kan jag dela IRC-session mellan alla mina enheter samtidigt. Får även de senaste raderna chatt som hänt innan jag startade klienten.
tapchat_notificationtapchat_channellist

På OS X kör jag klienten Textual och på Windows snurrar som alltid underbara mIRC.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *