Bloggen flyttad (igen)

Förra servern har strulat ända sen jag körde dist-upgrade på den. FTP servern behöver startas om en gång om dagen. Apache krashar lite då och då. Samt allmänna konfigurationsmissar.

Installerat en ny Ubuntu 13.10 virtuell maskin och migrerat över bloggen till denna.

Även rensat bort alla bilder jag tidigare haft på bloggen då jag nuförtiden lägger upp bilder på min Google Plus sida.

Bloggen tillbaks

Efter nästan en veckas nertid så är bloggen nu tillbaks. Fast nu står burken som hostar bloggen inte längre i min garderob utan nu står den i Mirrors gamla serverrum. Sparar lite på elräkningen så slipper jag ha något som surrar i garderoben. Sen är det ju inte helt fel med statiskt ip på en server heller.

Var tvungen att krångla ungefär en timma med att få uppkopplingen att fungera, visade sig att porten på switchen var hårdställd till 100Mbit Full Duplex och jag har ett gigabitkort… Jobbigt med såna fel!

Blog uppdatering

Upptäckte att WordPress 2.7 äntligen släppts, så blev en snabb uppdatering. Råkades radera mina teman i farten så fick bli ett nytt sånt också av bara farten.

Rätt stora förbättringar i admingränsnittet i den nya versionen – det tackar vi för!

Ny server

Numera ligger min blogg hostad på en snabbare burk och lina, ska flytta över fotoarkivet då jag får ork också. Tog brorsans gamla dator och stoppade den i en garderob i min lägenhet.

För eventuella personer som bryr sig så är det här specsen på den: AMD XP 2400+, 1,5GB 333MHz DDR, 40GB hdd.

hydrogen server

Stökigt? ;)

Fotosida

Som ni kanske märkt så har jag en länk som heter ”Foto” uppe i menyn på bloggen, har nämligen fixat mig ett eget fotogalleri nu. Kände inte för att betala för ett VIP-konto på Pixbox och iochmed att jag har en ny server nu så har jag också en hel del mer hårddiskutrymme till förfogande. Så nu kommer alla bilder jag lägger upp att finnas på adressen http://foto.patriknilsson.se/ istället för på Pixbox.

Ny server

Nu har jag äntligen fått mig en ny server, ruskig fartskillnad är det också :) Trots att jag har mindre ram-minne på nya servern. För de som är intresserade så kommer specsen här:

  • AMD XP 2000+ @ 1.25GHz (Nerklockad för att det inte ska bli så varmt i garderoben)
  • 256MB DDR333
  • 160GB HDD
  • OS: Slackware 11.0

Vill passa på att tacka min kusin som lånar ut burken :)