Hemautomation

Haft ett tillgodokvitto liggandes i plånboken sen reklamationen av min Fitbit Charge HR. Byttes idag mot en Raspberry Pie 3, låda till denna och en RaZberry modul så den kan kommunicera med Z-wave enheter.

Så i helgen blir det förhoppningsvis att labba med att få mina existerande Plugwise enheter att prata med Raspberryn. Ser ut som att det inte ska vara någon omöjlighet :)

Saknar tyvärr någon Z-wave enhet att labba mot, så blir att beställa någon typ av sån enhet. Dörr/fönstersensorer, LED-strip controller, multisensorer (rörelse, temp etc) – so many choices!

rp3razberry

Pengarna räckte även till en Chromecast 2, förhoppningsvis märker jag av prestandaskillnaden mot den gamla…

FPV utrustning

Igår blev FPV-utrustningen beställd – detta blev det:

Köpte två GoPro A/V kablar för att jag blev osäker på om jag vill ha med eller utan laddning. Hoppas leveranstiden inte är allt för lång nu!

Och att jag inte missat något jag behöver. Kommer att komplettera med en DJI IOSD mini för Naza V2 när den finns i lager.

Steget över till fullformat

Har nyligen bytt ut min Canon EOS 7D till en Canon EOS 6D. Rejäl skillnad måste jag säga, man behöver ej gråta så fort man ska fota inomhus och behöver höja ISO. Tyvärr medför det även att jag måste skaffa ett nytt vidvinkel-objektiv då mitt Canon EF-S 10-22 inte passar denna kamera.

Som tur är så får jag större delen av ett Canon EF 16-35 2.8 II finansierat då jag säljer min gamla 7D, 10-22 gluggen och 17-50 gluggen. Ska bara få tummen ur och leta köpare för dem.

Mini ITX PC

Börjar undra hur pass frisk i huvudet man egentligen är, har nu beställt mig komponenter till en sån burk jag pratat om tidigare. Blev lite andra komponenter för att ytterligare trimma ner priset så det kom under smärtgränsen ;)

CPU: Intel Core i3 2100T
RAM: 8GB 1333MHz RAM
Moderkort: Foxconn H67S, H67 Mainboard
SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 SATA2
Chassi: Chieftec UNI, Mini-ITX med 180W nätdel

Pris: 3550kr inkl. moms

Räknar dock med att ha sparat in  investeringen efter 2år, förhoppningsvis duger prestandan i den så länge :) Inte riktigt klurat ut hur jag ska göra för att köra dubbla skärmar, i värsta fall faller hela skiten på att jag måste köpa en dyr KVM switch med stöd för dubbla skärmar.

Plugwise

Tidigare tänkt tipsa om en produkt som heter Plugwise men har aldrig blivit av att jag orkat skriva något om dem. Har iallafall beställt ytterligare två Plugwise Circle enheter, så har väl ungefär hälften av de prylar jag vill ha Plugwise anslutna snart.

Vad är då Plugwise för något? En bild säger ju mer än tusen ord så här kommer en väldigt beskrivande bild.

För mer info kika på produktens hemsida, Mätteknik för alla är den svenska återförsäljaren jag inhandlat mina genom.