Midsommar 2017

Torsdag kväll bar det av från Fotholmsviken till Bergön – Gårdsviken. Middagen blev högrevsburgare följt av bastu och bad i klassiskt midsommartempererat vatten – runt 10°. Natten var riktigt kall, bör nog fundera över att införskaffa mig en varmare sovsäck.

Fredag började vi med brunch bestående av pastasallad med förgrillad kyckling. Sen begav vi oss mot Brändöskär, halvvägs in på resan dit så överlät jag styret av skutan till sambon. Vilket resulterade i att vi flög av vattenskotern i full mundering. Telefon och mössa blev offer för den olyckan. Osäker på vattentemperatur just där men en stund innan så var yt-temp runt 6°C, som tur var så var solen just då framme för en stund så behövde ej frysa överhuvudtaget. Middagen bestod av grillad lax, murikka-stekt potatis, romsås och mjukt tunnbröd. Bjöds även på dubbla efterrätter – tårta och rabarberpaj.

Kvällen avslutades med sedvanlig bastu, denna gång utan något bad i vattnet. Natten i tältet var konstigt nog betydligt varmare denna gång. Betydligt mindre vindskyddad plats vald för tältuppsättningen.

Lördag snabbvisit utan landstigning på både Renskär/Getskär och Huvön för att sen plocka upp Nicklas och Sofie från en segelbåt. Därefter bar det av mot Kenneths stuga där fick vi mysa i lite efterlängtad go-värme samt äta middag – skivor av marinerad fläskfilé, paprika, lök, potatis stekt i murrika.

Allt som allt blev det 10,2mil med vattenskotern enligt GPSen. Kameran fick jobba ovanligt lite blev endast 4st bilder tagna. Och telefonen fick av förklarliga själv inte speciellt många bilder den heller…

Opel Astra 1,4 Turbo

Fredagen blev en dyr fredag, sa farväl till 160 000:-, fast blev en bil rikare som tur var. Vad som kanske är mindre bra är att innan lånet på 100 000:- är betalt så har bilen tappat större delen av värdet… Som tur är är det riktigt trevligt med en ny bil dock :)

Årsmodell 2010, har gått 2100mil just, så i princip ny.

Dessa jävla banker…

Har på senaste tiden funderat över varför man som kund hos de flesta banker inte får någon ränta på sitt lönekonto, tycker att det är otroligt sniket av dem och har ärligt talat funderat på att byta bank till någon som erbjuder en det. Vet  inte hur mycket pengar det handlar om – men det skulle inte förvåna mig om det handlar om över tusenlappen i missad ränta om året.

Det är även lite konstigt att man som kund hos Swedbank måste betala för tjänsten internetbanken, då man faktiskt utför jobb som banken tidigare fick ha en massa anställda vars syfte var att hjälpa kunderna med det man nu själv gör med hjälp av internetbanken.

Stor del till att det överhuvutaget blev något blogginlägg om detta var att jag snubblade över ett annat roligt blogginlägg som ni finner >här<.

 

Ps. finns det någon bank som ger en ränta på lönekontot samt tillhandahåller internetbank gratis? Ett stort plus om de även har en tjänst motsvarande Swedbanks e-korts-tjänst fast klarar mig nog egentligen utan det…

2011/07/18

Tänkte börja föra lite av en dagbok här på bloggen, mest för mig själv egentligen som små notiser – kan nog vara roligt att läsa i framtiden.

Dagens aktiviteter har innefattat baugette på Myggan, besiktning av farsans släp, besök hos farmor och farfar samt middag i form av plättar hemma hos morsan och farsan.

Vad är det med biobiljettspriserna?

Har sett fram emot Transformers 3 ända sen man såg trailern för X-antal månader sen, fick dock en smärre chock då jag såg vad SF vill ha för EN biljett – 140kr?! Minns ju fortfarande tiden då en biobiljett kostade 70kr.

I Boden tar de bara 110kr så kommer definitivt att se den där, vet ej om jag ens hade sett filmen på bio om SF hade varit enda alternativet…

På tal om el…

Sen jag bytte lägenhet så har min elförbrukning av någon anledning ökat med ungefär 100kW… Visst – jag har 2st nya strömhungriga datorer. De är dock för det mesta avslagna, så de borde inte dra några vansinniga mängder ström. Snittar runt tusenlappen på elräkningen vilket känns som att det är vansinnigt högt för hushållsel i en 3a. Bytte därför förra månaden elavtal hos vattenfall från ”Tillsvidarepris” (1,24kr/kW) till ”Fast Elpris 3år” (0,9075kr/kW), dvs rätt stor skillnad. Som exempel kan jag ju nämna att min stationära som står på dygnet drar 145W idle, med gamla elavtalet kostade den mig 1575kr/året och med nya avtalet 1153kr/året – alltså lite drygt 400kr besparing, fortfarande rätt dyrt alltså…

Det är nästan så att det är värt att bygga en dator som ersätter spelburken, tex så drar en dator som den nedan ungefär 10W idle.

Klicka på mig för att förstora

Inte långt ifrån att datorn betalar sig själv under sin livstid sett till elkostnad, för er som inte orkar räkna kostar denna lilla manick ~80kr/året i elförbrukning. Det tar alltså 4år innan investeringen ätit upp elkostnaden, gissar dock att man vill byta ut den efter mindre än 4år tyvärr…