Mer hemautomation

Skrev ett inlägg för snart tre år sen om hemautomation och z-wave. Blev inte mycket gjort med raspberry+razberry prylarna.

Däremot har det hänt en hel del annat gällande hemautomation i mitt hem sen dess.

Som kontroller har jag införskaffat en Homey, fördelen med denna är att den stöder i princip alla typer av hemautomationstekniker som finns (433MHz, 866MHz, Z-Wave, ZigBee, Bluetooth, Wifi, IR).

I princip all belysning i huset är smart. De flesta lampor är Philips Hue Color, där detta inte varit möjligt så sitter det Fibaro Single/Double Switch bakom lampknapparna. Därav bibehåller man samtidigt funktionaliteten i lampknappen. Vilket man tyvärr tappar med endast Hue lampor.

Fibaro Door/Window Sensor finns på ytterdörr, balkongdörr samt garagedörr så man får notifikation i telefon då dessa öppnas, samt kan koppla olika händelser till detta.

I köket sitter det en Fibaro Flood Sensor som larmar vid vattenläckage vid diskmaskinen/under diskbänken. Men finns även en Fibaro Smoke Sensor som brandvarnare.

I sovrummet sitter det både en Telldus 433MHz temp/fukt sensor och en Fibaro CO Sensor.

För att göra dörrlåset smart använder jag mig av Danalock V3 Smart Lock Z-Wave versionen.

Har även ett par Fibaro Motion Sensor för att automatiskt tända lampor i hall och tvättstuga.

För att styra motor+kupévärmare har jag två stycken Popp Smart Outdoor Plug.

Till sist så finns det även en Fibaro KeyFob för att kunna trigga saker utan telefon.

DJI Phantom 1.1.1

Senaste leksaken i prylhögen. Förmodligen den roligaste köpet på länge :)phantom

Nästa inköp blir FPV-prylar, glasögon med inbyggda skärmar, videosändare och videout-kabel till GoPro. 1km räckvidd på kontrollen gör ej så stor nytta om man inte har syn att se hur man flyger :)

attitudetx

Förhoppningsvis blir det ett inlägg här med bygglogg inom kort.