IRC på iPhone reloaded

Som den irc-junkie man är så behöver man ju självklart ha en IRC klient på sin telefon, har tidigare testat appen IRChon vilket inte var någon höjdare. Visst den är gratis och den fungerar, problemet med den är att den är reklamfinansierad så man har en reklamruta som tar upp viktigt utrymme. Sen finns det ju heller inga möjligheter att ha igång flera program samtidigt dvs ringer det så stängs programmet ner och man kopplas ner från irc.

Igår satt jag och kollade runt i App Store och snubblade då över Colloquy appen, det var en funktion där som verkligen fångade mitt intresse: Push Bouncer. Det innebär att man kan sätta upp en tjänst på sin dator som håller ens IRC-klient online dygnet runt. Så när du startar Colloquy på telefonen så ser man den senaste tidens aktivitet i kanalen, vilket då innebär att man inte behöver ha igång programmet hela tiden för att kunna följa vad som sker på IRC. Fungerar även så att om du får ett PM på irc eller någon highlightar dig så meddelar telefonen dig det med Push Notifications.

Programmet var helt klart värt 15kr även om det tog sin tid att få igång Push Bouncer funktionen under ZNC. Var dock betydligt lättare att använda sig av Colloquys egna mjukvara för det men eftersom jag redan har en linux-server så kändes det rätt onödigt att ha en irc-klient igång på Mac Minin. Är du i min bekantskapskrets och vill ha dig ett konto på min ZNC-bouncer så hojta till så ordnar jag det.

Så är du en iPhone ägande IRC-junkie så rekommenderar jag programmet varmt! Fungerar ju även som ett billigare sätt att smsa för dom som inte har gratis sms.

2 svar på ”IRC på iPhone reloaded

  1. Tjo, jag är nog inte i din bekantskapskrets, men jag skulle ändå gärna vilja ha ett konto på din ZNC-bouncer. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *